Terug naar Veiling.

KAVEL GESLOTEN: Handgeschilderde Icoon op hout

Deze icoon laat ons Maria zien die haar kind draagt. Opzij van haar staan twee engelen, Gabriël en Michaël afgebeeld die de instrumenten dragen van het lijden van Jezus: het kruis met doornenkroon, de lans en de spons op een rietstok.

De kunstenares heeft het het lijden van Jezus en het medelijden van Maria geschilderd.  Jezus rust op de arm van zijn moeder, zijn jonge lichaam neigt zich naar zijn moeder toe en zijn kleine vingers grijpen de hand van zijn moeder. Maria wist dat het lijden haar (of hun) niet zou gespaard blijven. Dat maakte haar moederliefde nog warmer, zorgzamer en sterker. Met al haar moederlijke warmte grijpt ze op haar beurt de kleine handjes van haar zoon, neigt haar hoofd naar Hem toe, terwijl een wolk van droefheid over haar gelaat glijdt. Zij weet het, Hij lijdt voor ons. Het lijden van haar zoon en haar eigen pijn zijn onafscheidelijk. In de ogen en het hart van Maria weerkaatst het lijden van haar zoon.

De oprengst van deze icoon: "Moeder Gods van de (com)passie" gaat volledig naar Compassion.

Het is voor moeders van kinderen die leven in extreme armoede ondraaglijk om te zien hoe haar kind(eren) lijden onder die situatie. Een moeder lijdt mee door te zien dat haar kind lijdt. Soms is het zien van dat ondraaglijke lijden en de hopeloze uitzichtloosheid van de situatie aanleiding om haar kind(eren) achter te laten. Jij kunt verschil maken in het leven van een moeder en haar kind(eren) door o.a. te bieden op deze prachtige icoon.

 
Handgeschilderde Icoon op hout, met bladgoud (24 Krt)
  • Titel: Moeder Gods van de passie
  • Type: Hodegetria (Grieks voor 'de wegwijzende')
  • Handgeschilderd
  • Uniek
  • Afmetingen: 19 x 27,5
  • Gemaakt door: Els Goossens - Post

Ik stuur je graag via e-mail een foto toe waarop het hele icoon zichtbaar is.

 

Bied nu op dit unieke veilingitem!

 

Geplaatst door: Annemiek van Kooten

vankooten@base.be

Op dit item kan niet meer geboden worden.

Foto's