Terug naar Veiling.

KAVEL GESLOTEN: Diner met Fokke (Marcel Hensema) op filmlocatie ‘Hollands Hoop'

Wil jij weten hoe je een bekende acteur kunt worden of ben je geïnteresseerd in de persoon achter psycholoog Fokke? Of wil je weten hoe je de grootste wietplantage van Nederland kunt starten ;) dit is je kans! Ter veiling aangeboden een (individueel of groeps-) diner met Fokke (Marcel Hensema) op de filmlocatie van de razendpopulaire serie ‘Hollands Hoop’.

Marcel Hensema

Marcel Hensema (Winschoten, 16 april 1970) is Nederlands acteur en regisseur. Marcel Hensema groeide op in Winschoten en later in Sappemeer. In zijn tienerjaren zat Marcel bij de vooropleiding Theater (De Noorderlingen, toen nog de Voorziening) in de stad Groningen. Tevens was hij een tijd lang zanger. Het (in Groningen succesvolle) duo Dr. Haring & Marmot hield echter op te bestaan toen hij ging studeren aan de toneelschool van Antwerpen. Marcel Hensema studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht. De achtergrond van zijn jeugd in Sappemeer is terug te vinden in zijn one-man-voorstelling Mijn Ede uit 2013. Het stuk Mijn Ede gaat over volkszanger Ede Staal. Deze voorstelling was zeer succesvol en werd tweemaal in reprise genomen.

Marcel Hensema gaat een tweede theatervoorstelling over Groningen maken. Eind januari gaat bij het Noord Nederlands Toneel (NNT) het stuk Mijn Tweede in première. Hierin speelt de acteur een bonte stoet aan kleurrijke personages die zijn gebaseerd op verhalen uit de Groningse ommelanden. Dat heeft het NNT vrijdag gemeld. Het stuk is eerst drie weken te zien in de Machinefabriek in Groningen, daarna gaat Hensema met de voorstelling reizen. Mijn Tweede, die deels in het Gronings wordt gesproken, is geregisseerd door Ola Mafaalani, de artistiek leider van het NNT.

Marcel Hensema speelde daarnaast onder andere in Penoza, Flikken Maastricht, Duivelse Dilemma's, Van God Los, One night stand, DWDD en De Vloer Op.

Hollands Hoop

Hollands Hoop is een 8-delige crime drama met een tragisch komische ondertoon, is geschreven door Franky Ribbens en geproduceerd door Lemming Film in co-productie met de NTR, VARA en de VPRO en kwam tot stand met steun van het Mediafonds en co-financier Groningen Promotie. De serie werd tijdens het Nederlands Film Festival bekroond met een gouden kalf voor Beste Regie (Dana Nechushtan).

Fokke Augustinus (Marcel Hensema), forensisch psychiater met een disfunctioneel gezin, staat op een kruispunt in zijn leven. Als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft, verhuist hij met zijn vrouw en kinderen naar het Groningse platteland. Daar blijkt het boerenbedrijf een front voor een criminele organisatie en langzaam rolt Fokke in een carrière als drugshandelaar. Zijn kennis van het criminele brein gecombineerd met een afbrokkelende ethisch besef, brengt hem meer succes dan hij aan kan.

Hollands Hoop is in korte tijd een begrip geworden en ik ben enorm blij dat er een tweede seizoen aankomt. Iedereen die zijn hoofd nog heeft, keert terug in seizoen II. We moeten nog wel geduld hebben: naar verwachting worden de nieuwe afleveringen volgend jaar opgenomen en pas in 2016 uitgezonden.

Bied nu op dit unieke veilingitem!

Op dit item kan niet meer geboden worden.