Ieder kind verdient een zorgeloze, gelukkige jeugd!

ar·moe, ar·moe·de (de; v(m)) (Dikke Van Dale)

  1. toestand van de arme; behoefte: het is er armoe troef er heerst daar altijd grote armoede
  2. gebrek aan iets

Vele van ons denken bij armoede direct aan een gebrek aan geld. Samen met Compassion geloof ik dat armoede niet alleen met geld te bestrijden is. Als we uitsluitend geld gaan geven veranderd er niets aan de basis. Omdat er een dieper liggend probleem aan armoede ten grondslag ligt. Armoede is een gebrek aan hoop. Armoede is een gebrek aan ambities. Armoede is een gebrek aan liefde. Kinderen in armoede hebben geen dromen meer.

Overal in de wereld sterven vaders en moeders zonder dat hun kinderen ooit hebben geweten waaraan ze zijn gestorven. De ziektes waaraan mensen overlijden zijn vaak eenvoudig met medicatie en goede hygiëne te verhelpen. 

Mijn man Kor is in 2014 in Ethiopië geweest voor een Muskathlon, in het jaar daarna (2015) ben ik voor de Muskathlon naar Kenia geweest en nu gaan we samen in 2018 naar Ethiopië. Het lijkt ons fantastisch met eigen de vooruitgang te zien na de Muskanthlon van 2014. We gaan namelijk naar hetzelfde gebied. Ook lijkt het ons fantastisch onze sponsorkindjes daar te ontmoeten, bemoedigen en te knuffelen.

Kor en ik hebben een dochter van ruim 4 jaar en een zoon van 8 maanden. Onze kinderen hebben het hier ontzettend goed en krijgt veel liefde, ze kunnen naar school. Naast onze eigen kinderen hebben we sponsorkindjes via Compassion. Één van deze sponsorkindjes is Brenda, een meisje van 5 jaar oud die het helaas niet zo goed heeft als onze dochter Maud. Brenda woont in de heuvels van Isokon in Kenia. Veel voorkomende problemen in dit gebied zijn malaria, ondervoeding, tyfus, bloedarmoede en longontsteking. De gemeente waar Brenda woont heeft dringend behoefte aan beter sanitair, scholen en wegen. Zonder goede hygiëne worden ziektes makkelijk overgedragen. Het raakt mij enorm dat Brenda en vele andere kindjes zo moeten vechten om te overleven. Ieder kind verdient toch een gelukkige jeugd!

Mijn streven is een zorgeloos bestaan voor ieder kind op de wereld, omdat dit niet direct in 1 keer kan maar wel stapje voor stapje zet ik mij in 2018 in voor Ethiopië. De Muskathlon waarvoor ik mij heb ingeschreven is een halve marathon. Na mijn 1e zwangerschap heb ik bekkenpijn gekregen dat tot op heden nooit is verdwenen. In de maanden mei t/m juli 2017 heb ik een revalidatieprogramma in Rotterdam gevolgd. De sportieve uitdaging zal voor mij extra zwaar zijn maar de gedachte aan de offers die de allerarmste kinderen dagelijks moeten leveren om te kunnen overleven slepen mij erdoorheen. Ik ga tot het uiterste om deze kinderen een beter bestaan te bieden.

Ik hoop met mijn actie bewustwording te creëren dat het niet zo vanzelfsprekend is om alles te hebben wat je hartje begeert. En wat ik het allerliefste wil is dat mensen in beweging komen om met mij mee te strijden tegen armoede, al is het maar een heel klein bedrag. Het armoede probleem is te groot om in één keer op te lossen, maar ik ben ervan overtuigd dat als iedereen zijn steentje bijdraagt, we een groot verschil maken.

Steun mij in de strijd tegen armoede!

Doneer nu