Compassion

Het geld dat ik met mijn deelname aan de Muskathlon inzamel gaat naar Compassion. Compassion heeft een samenwerking met de 4e Musketiers (de 4e Musketiers zijn de inspiratiebron voor de Muskathlon). Compassion werkt in 25 landen op 3 continenten via kindsponsorprogramma's, moeder en babyprogramma's en met aanvullende hulpfondsen. Ik richt mij met de Muskathlon op kinderen in Ethiopië. 

Via Compassion hebben inmiddels 1,9 miljoen kinderen een sponsor gevonden. De aanpak van Compassion is op elk gebied van hun leven: verstand, lichaam, hart en geest. In de afgelopen 60 jaar heeft Compassion ruimschoots ervaring opgedaan in ontwikkelingswerk. Ze hebben verschillende methoden om de armoedecirkel te doorbreken toegepast om tot de volgende conclusie te komen: Een veranderd persoon heeft veel meer impact op zijn of haar omgeving dan iemand wiens leefomstandigheden alleen zijn veranderd. Het werkt!

Gemeenschapsontwikkeling is belangrijk werk dat zich richt op deze externe omstandigheden en het is een belangrijke aanvulling op wat wij doen. Compassion richt zich echter op de individuele ontwikkeling van het kind. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat deze aanpak succesvol is. Sponsorkinderen die een Compassion-project hebben doorlopen volgen langer onderwijs dan kinderen buiten de projecten. Zij hebben meer kans op goede banen en groeien vaker uit tot stabiele leiders en beïnvloeders in hun omgeving.

Holistische aanpak

De hulp via de projecten van Compassion is holistisch, dat wil zeggen: cognitief, lichamelijk, sociaal, emotioneel, geestelijk en economisch. Zo leren de kindjes om lichamelijk gezond te worden en te blijven doordat ze leren hoe zij zichzelf moeten verzorgen. Ze worden gemotiveerd en krijgen vaardigheden om economisch zelfredzaam te zijn. Daarnaast leren ze op een gezonde manier om te gaan met anderen. Het is van groot belang dat deze kinderen zich ontwikkelen zodat ze uit deze uitzichtloze situatie komen. Deze kinderen hebben het nodig dat er geduldig een eigenwaarde wordt gekweekt. Zij geloven dat ze niets waard zijn omdat ze niets hebben, niets kunnen en geen uitzicht hebben op een betere toekomst. Hun dromen, verwachtingen en ambitie om de armoede te ontvluchten zijn van cruciaal belang om uit deze hopeloze situaties te komen.

Resultaten

Sinds 1952 zet de internationale organisatie Compassion zich in om levens te veranderen van mensen in uitzichtloze situaties. Compassion heeft voor het 12-opeenvolgende jaar de hoogste 4-sterren beoordeling van de Charity Navigator ontvangen en hoort daarmee bij de best presterende organisaties. Inmiddels heeft Compassion vestigingen in 25 landen waarvan sinds 1996 een vestiging in Nederland.

Twijfels aan een grote organisatie?

In de media is vaak negatieve publiciteit geweest over de besteding van het geld dat wordt ingezameld voor goede doelen. Daarom kan ik het begrijpen als je in eerste instantie bezwaren hebt bij een grote internationele organisatie. Echter heeft Compassion de jaarrekening ter inzage op hun website geplaats. Daarmee zijn zij dus volledig transparant over hun uitgaven. Heb je na het bekijken van de jaarrekening nog vragen of twijfels? Laat dit dan geen reden zijn om niets te doen maar neem contact met mij op zodat ik uitleg kan geven.

 

https://www.youtube.com/watch?v=adJmbwqXBmQ

Doneer nu

Wij geloven dat ieder kind belangrijk is en dat armoede te verslaan is. Daarom bevrijden wij kinderen van armoede, in Jezus' naam.